fredag den 14. december 2007

Natasja


14. dec 2007 08:22, Bisous

Jeg så her til morgen at Natasja er blevet nomineret til 5 Steppeulve for "I Danmark er jeg Født", og det er da en nominering jeg kun kan støtte.
Det har så desværre betydet at en masse mennesker udspyr en masse hadefulde ting, inde på EB bloggen - hvad skal det nu til for?


Der er da ingen tvivl om at Natasjas alt for tidelige død har gavnet hendes pladesalg, men det er da ikke det samme som at der er ufortjent?


Jeg syntes pladen er helt fantastisk, også selvom jeg ikke deler alle hendes politiske synspunkter. Jeg sidder da gladeligt og synger med på "Giv Mig Danmark Tilbage", også selvom jeg ikke vil have "Ungeren" igen! Jeg kan derimod kun støtte hendes synspunkt om at København var meget mere rumelig før i tiden - og det vil jeg da gerne have tilbage!


"Fi er min" er måske den bedste Anti-Aids sang nogensinde skrevet - bare synd den ikke bliver brugt i kampagnen. Den rør jo netop ved de ting som har været oppe i pressen de sidste par år: hvorfor skal små piger være så seksuelle? hvorfor tror mange unge at et sundt sexliv er det  man ser i hardcore porno?


Det er da også dejligt befriende, at selv en lille rød fra Islands Brygge, drømmer om at blive millionær og få vinslot i Bordeaux og lejlighed i "Monaco".


Men mest af alt elsker jeg titelsangen, for i guder hvor kan jeg godt forstå den udlængsel og skizofreni som det at rejst uden for Danmark afstedkommer!


Jeg elsker Danmark (bare ikke velfærdsmodellen og det dertil hørende skattetryk) jeg elsker USA, men vil komme til at savne alt for mange mennesker hvis jeg boede der. Jeg elsker Frankrig, men sproget er et problem, hvis jeg skal kunne ernære mig dernede... Så jo, jeg forstår splittelsen.


Natasja var et kæmpe talent - hun var teknisk dygtig, og hendes reggae holder maksimalt.
Så jeg kan godt unde hendes minde, og ikke mindst hendes samarbejdspartnere Mukuba, Bikstok Røgsystem, Pharfar, Bukki Blæs, Yepha og Eaggerman at pladen vinder en masse priser.


Der er fed reggae i Danmark, og det kan jo være at der kan komme fokus på det nu, så vi slipper for altid at høre Timberland, Timberlake og Take That i radioen!


Så lad nu vær med at være så danske! Lad os glæde os over andres succes istedet for at være pigesure - Op med hovedet!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar