fredag den 25. januar 2008

Business Controls


25. jan 2008 08:44, Bisous

Nu arbejder jeg et sted hvor der er overordenligt fokus på business control, seperation of duties etc. for at sikre at vi ikke ender med en ny worldcom skandale - og lige så irriterende som jeg syntes alt det der har med processer, dokumentation og intern revision er, så forstår jeg jo godt hvorfor det er nødvendigt.
Og intet illustrerer nødvendigheden bedre en historien om Jerome Kerviel fra Societé Generale i Frankrig: hvordan i alverden kan det lade sig gøre for en relativ junioransat at tabe 37 mia. kr?
Det er et fuldstændigt sindsygt beløb! Hvordan kan man være i en situation hvor alarmklokkerne ikke ringer hos de overordnede? Han har overskredet sine beføjelser bla. fordi kan kendte de interne sikkerhedsprocedurer og hvordan han kan komme uden om dem.   
De engelske aviser spekulerer på om han måske ene mand har været skyld i aktiefaldet i denne uge!
Men det bedste er nu at de ikke kan finde ham. Han er blevet væk. Selv siger han at han skam ikke er i skjul, han har bare ikke lyst til at tale med nogen lige nu (og det er der vel ikke noget mærkeligt i!)
Nick Leeson var skyld i at Barings bank gik under... for et meget mindre beløb!
Societé Generale mener dog ikke de bliver nødt til at lukke.
Tror bare de rigtigt gerne ville have haft interne revisorer, processer og seperation of duties på plads!
Så selvom det nogen gange føles som om at Businesss Control kun er sat i verden for at hindre forretningen, så har jeg en helt ny forståelse for deres rolle!
)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar