mandag den 21. juli 2008

Er lidt bekymret for en dansk tradition...

Jeg elsker hindbærsnitter (ved godt det er vildt mormoragtigt), men der er bare ikke noget bedre til en kop te, meeeeen det er faktisk ved at blive rigtigt svært at finde en ordentlig bager der laver ordentlige hindbærsnitter. Der er åbenbart en eller anden wienerbrødsmafia der har besluttet at en bager kun skal sælge gummiagtige rundstykker og fedtede stykker wienerbrød... det holder bare ikke!
En god hindbærsnitte er lysebrun i farven (så mørdejen er bagt nok, og kagen er sprød), der skal kun være et tyndt lag hindbærsyltetøj (så det ikke bliver vammelt, og syltetøjen løber ud over det hele når man bider i den) og der skal kun være et tyndt lag glasur.
Men ak, når min søde mand vil overraske mig med en hindbærsnitte, så er de blege, bløde, med en cm over sødt syltetøj og ½ cm glasur ydrk!
Der er faktisk kun 1 bager tilbage i vores by, der kan præstere både gode rundstykker og hindbærsnitter... og de griner altid af mig når jeg be'r om den mørkeste, næsten brændte snitte...
Hindbærsnitte elskere, vi må stå sammen! Vi må sørge for at bagerne igen begynder at lave dem ordenligt.. for hvis snittejomfruer får sådan en bleg fætter som deres første snitte oplevelse, så bestiller de jo aldrig en igen. Så uddør kundebasen, og det samme gør hindbærsnitten... og det ville da være synd at sådan en gammel dansk klassiker skal lide samme skæbne som "nat og dag" snitten.
man kan jo også bage dem selv (og det bliver rigtigt godt).
I får lige en opskrift her:
250 gram blødt smør
250 gram sukker
500 gram hvedemel
3 æg
1 glas hindbærmarmelade
Glasur af flormelis og vand
Kulørt krymmel
Smør og sukker røres sammen. Melet blandes i og samles så godt det kan. Æggene piskes sammen med en gaffel og kommes i dejen, der samles helt og deles i to lige store stykker.
Rul hver del ud på et et stykke bagepapir. Træk dejen over på pladen og bag i cirka 15 minutter i 200 grader varm ovn. Første plade smøres med marmelade og anden plade over. Fordel glasuren over og opdel i snitter mens de stadig er varme. Drys med krymmel. Snitterne bør køle af i fri luft så skorpen opnår den rigtige tørhed. Snitterne kan gemmes i kagedåsen hvis du ikke spiser dem alle med det samme.
(tak til hindbersnitten.dk)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar