fredag den 20. juni 2008

Den grønne bølge

Alle taler om miljøet. men hvad gør vi egenligt ved det?
Flytrafikken står for 2% af verdens CO2 udslip, og det er det bliver den så stærkt skældt ud over... Passagerne bliver pålagt en CO2 afgift, og så har vi god samvittighed igen.
Det interessante er bare at IT også står for 2% af verdens CO2 udslip, men det er faktisk IT producenterne selv der har påtaget sig at tale om Grøn IT. Det gør de selvfølgelig fordi det er en mulighed for at sælge mere og samtidigt have en bedre samvittighed: vi reducerer CO2 1 server af gangen.
Så er der det med bilerne. I Stockholm har man indført roadpricing, og man har skåret registreringsomkostninger, afgifter, forsikring etc. på miljøvenlige biler. Derfor ser man rigtigt mange hybrider i Stockholms gader, men det mest imponerende i bybilledet er faktisk den karavane af Toyota Prius'er der kører rundt som Taxi.
Jeg spurgte min Taxa chauffør hvorfor der er så mange Prius som Taxa: det er da enkelt: vi får dem med ekstra tilskud og med en flåderabat, mindre forsikring og den bliver frikørt hurtigere.
Genialt koncept. På min vej i morges til kontoret kørte jeg omringet af store Mercedes dieselhakkere... Kunne man ikke prøve det samme i Danmark? Skær registreringsomkostningen ned på Hybriderne. Det er ikke nok med afgifterne, det batter ikke en meter. Hybriderne er dyre da det er ny teknologi - men kan vi ikke hjælpe dem lidt på vej?
Det kunne da være vildt fedt at se 200 Prius holde i kø ude i lufthavnen... væk er den grimme lugt at diesel...
Og havde med vores indkøb? I England er der opgivet carbon-footprint info på alle produkter, så man som forbruger kan foretage et oplyst valg. Burde vi ikke kræve det samme i DK?
Bare en tanke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar